lördag 7 april 2012

Fårskötsel #101


Urbenad lammstek inhandlas och finputsas

Lammet klappas därefter ömt med timjan, rosmarin, vitlök, salt och nymald svartpeppar.

Håligheten efter benet fylls med kvistar av färsk timjan och rosmarin, samt med några vitlöksklyftor

Den elektroniska ugnstermometern ska pipa vid 62 grader
 Det är bra att läsa bruksanvisningen, så kanske man får den att göra det också.
Som tur var hann den inte upp i mer än 65 förän fadäsen uppdagades.
I Kias varmluftsugn kan man göra lammstek och potatisgratäng samtidigt!

Men västerbottenpajen hade jag i förväg gjort hemma
 Ja, så var det. Gott vin och fina vänner toppade upp det hela. Vad mer kan man begära? Och trots att steken hann bli aningen vältillagad smakade den helt gudomligt. Ja, jag kommer att göra det här igen, men då ska jag läsa bruksanvisningen till ugnstermometern, om jag nu kan hitta den. (Grythyttestudenten tyckte dessutom att man nog skulle kunna gå ner till 60 grader när det som här handlade om urbenad stek - jag vet inte, jag...)

Inga kommentarer: