Dagen matlagningsöl heter Brakspear Oxford Gold. En rätt så neutral ale och absolut inget spektakulärt alls. Det enda som sticker ut - och det gör det på ett högsta angenämt sätt - är en aning bränd ton.
En riktigt god törstsläckare det här! Att den är ekologisk blir det någon extra pluspoäng för!
Kort sagt: Brakspear Oxford Gold placerar sig på en skala, och kommer att inhandlas fler gånger. (Systemet här i Stenhagen har tyvärr klen ale-sortering, men den här har funnits i hyllorna på senare tid.)
I morse plockade jag ut en påse kokta kikärtor ur frysen, och tänkte att jag skulle gör kikärtsbiffar, falaffel eller något åt det hållet, men när jag skred till verket bland pytsar och pannor dök helt andra idéer och föreställningar upp i huvudet, så kikärtsbiffarna fick anstå, här skulle slängas ihop en smakrik gryta... Chilli, vitlök, lök, morötter, några bedagade champinjoner fick åka med bara för att inte hamna i komposten i senare i veckan.
Finhackad chilli och vitlök fick fräsa i olja en liten stund. (Skulle förstås ha haft en bit ingefära att hacka ner också, men jag hade ju inte planerat för den här maten iförväg, så det fick klara sig utan-) Ner i grytan med rödlök och morotsslantar. Sist i med champinjonerna.
Godtyckliga mängder gurkmeja, koriander och spiskummin tillsattes, liksom en rejäl dos oystersauce. Slutligen i med bladspenat - som jag helt plötsligt kom på skulle passa bra i grytan - kikärtor och kokosmjölk.
Härliga dofter stiger ur min Le Creuset paradgryta |
En trevlig burk ur COOP:s förnämliga sortiment av asiatiska nödvändigheter |
Tofun får sig en omgång i stekpannan |
Gott blev det, och en ordentlig skvätt Sriracha chilli och vitlökssås fullbordade härligheten |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar