En robust, men ändå sofistikerad ale! |
Det här är absolut ingen öl att leka med: 9,3%! Massor med smak är det också. Tydlig dragning åt mörk choklad med en nyans av smörkola. Ingen öl man stjälper i sig som törstsläckare alltså, så lika så gott, kanske, att den kommer i en liten flaska (35,5 cl.)
Jag har haft fördomar mot amerikansk öl. Och det är nog inte bara jag, för det var faktiskt inte jag som hittade på den dåliga vitsen: What's the similarity between american beer and making love in a canoe? It's fucking close to water. Men det är inte första gången mina fördomar i det avseendet får stryka flagg. Det bryggs uppenbarligen en hel del riktigt bra ale där borta i det stora landet i väster.
Nåväl. Fishcakes var det, och kokosris skulle det bli därtill.
Så här börjar ju mycken matlagning i mitt kök |
450 g sejfiléer som ska bli till färs |
Den gamla trotjänaren duger än! |
I färsen två äggvitor |
Kryddröran som jag hade wokat ihop blandades med fiskfärsen som blev ganska lös i konsistensen. Det gick ändå fint att forma små biffar att steka i olja. Det ska vara generöst med olja så att biffarna snarare blir friterade än stekta. Annars fastnar de bara. Jag har provat.
Färsbiffarna får steka i osnålt med olja. |
Kokosris: lök, ris, kokosmjölk, chillipaste och ostronsås |
Sriracha att hetta till med |
Jag tror att man skulle kunna ha god lycka med mer experimenterande: Jag använde sejfiléer, eftersom det stod i receptet att det skulle vara vit fisk (ibland gör jag faktiskt som det står). Men jag tror definitivt på att göra färsen på en mix av vit fisk, lax och räkor i ungefär lika delar.
Kokosriset var en riktigt trevlig nyhet och som jag lär att återkomma till.
3 kommentarer:
Dina fishcakes smakade säkert som de skulle eftersonm ingen kan säga hur de ska smaka. Har käkat en hel del under mina resor i i thailand och laos och smak och konsistens varierar. En del väldigt goda en del mindre goda. Så du kan gott fortsätta och tillaga efter ditt eget huvud. Fishcakes brukar normalt inte vara speciellt spicy, men serveras oftast med olika dippsåser. Perfekt lunch efter att ha slitit ut sig på beachen. Sköljes ner med en stor Leo med massvis av is. Ingen ris behövs tll fiskkakorna. Som vanligt trevligt inlägg.
och det går förstås alldeles utmärkt med räkor mm
P
Bara för sakens skull: Jag tycker inte att man behöver ris till kakorna till lunch, men serveras alltid när man äter i Thailand. Lunch för Thais innebär 4-5 rätter med ris. Alltid.
P
Skicka en kommentar