En trevlig sak med paella är att förhållandet smaklighet/svårighetsgrad är synnerligen förmånligt. Det är helt enkelt ganska svårt att misslyckas. Rätt fort går det också att slänga ihop.
Schalottenlök, finackad chilli, några vitlöksklyftor... |
Blåmusslor, pilgrimsd:o och räkor |
Jag håller gärna isär risotton och skaldjuren tills det är dags för uppläggning. På såvis går rester av risotton ju fint att spara, till kommande veckodagars lunchlådor - utan att man behöver bekymra sig över skaldjurens hållbarhet. Till lunchlådorna blir det litet mer prosaisk uppdatering och komplettering med blåmusslor ur burk. Smakar nog så bra en måndag. Eller tisdag. Eller...
Inget finlir med fjolliga uppläggningar, men gärna på med några paprikaskivor, kronärtskockshjärtan samt naturligtvis en citronskiva... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar