måndag 6 december 2010

Paella

Om en dryg månad åker vi på 14 dagar till Teneriffa, Petra och jag, så jag ska nog göra paus med skaldjurspaellorna, som annars gärna dyker upp på den lokala matsedeln var och varannan helg. Helt enkelt för att på Teneriffa tenderar det att bli näst intill daglig paella på någon av strandpromenadens många restauranter.

En trevlig sak med paella är att förhållandet smaklighet/svårighetsgrad är synnerligen förmånligt. Det är helt enkelt ganska svårt att misslyckas. Rätt fort går det också att slänga ihop.

Schalottenlök, finackad chilli, några vitlöksklyftor...

Blåmusslor, pilgrimsd:o och räkor 
 
Saffransdoftande risotto (på arborioris) med champinjoner och haricot verts får fräsa en stund tillsammans med schalottenlök, chilli och vitlök i den stora pannan, medan skaldjurskompotten får en snabbehandling på full speed i den lilla.

Jag håller gärna isär risotton och skaldjuren tills det är dags för uppläggning. På såvis går rester av risotton ju fint att spara, till kommande veckodagars lunchlådor - utan att man behöver bekymra sig över skaldjurens hållbarhet. Till lunchlådorna blir det litet mer prosaisk uppdatering och komplettering med blåmusslor ur burk. Smakar nog så bra en måndag. Eller tisdag. Eller...

Inget finlir med fjolliga uppläggningar, men gärna på med några paprikaskivor, kronärtskockshjärtan samt naturligtvis en citronskiva...
 



Inga kommentarer: