torsdag 30 juni 2011

Mot Gäddede 23/6 2011

Efter pizza i Föllinge bar det vidare mot Gäddede. En kaffepaus på naturcamping vid Alanäs gav tillfälle till litet fotande igen. Bl a var det en lustig liten växt vid strandkanten som pockade på macroaktivitet.

Vy över vattnet från får rastplats.
Vädret som synes inte det allra bästa, men för färgfoto
är ljuset i mitt tycke helt oslagbart...

...och ger mättade fina färger!

En lustig liten blomma växte på stranden
Stärkta av koffein och havrekakor tog vi oss vidare, och framemot kvällskanten anlände vi Gäddede. Campingplatsen ligger alldeles i kanten av samhället, vid Kvarnbergsvattnets östra ända. Där blev vi varmt och hjärtligt välkomnade av innehavarna som var ett synnerligen trevligt par med vilka det inte var några problem att prata bort en stund. Man kände sig som vore man en gammal bekant. Vem påstår att norrlänningar är trögpratade?

Yngve och Lili-Mari. Trevliga campinginnehavare!
Vi checkade in i den synnerligen enkla campingstuga jag förbokat, åkte och tog ut kontanter, för vi började misstänka att ju djupare in i skogarna och ju högre upp i fjällen vi tog oss desto mindre nytta skullevåra visakort göra. (Annat om vi varit försedda med American Express, förstås.) Bankomaten satt på väggen till byns musikaffär: Frost musik. De har en webbutik (följ länken) och nästa gång jag behöver något litet, som en effektpedal eller så ska jag överge musikverkstan för ett ögonblick och beställa från Gäddede!

Jag blev riktigt tagen av det faktum att det fanns en musikaffär i lilla Gäddede!
Efter den lilla resan fick man äntligen parkera bilen och få sig en öl. (Finns det verkligen någonting sådant som en öl?) Därefter litet kvällsfika innan vi kröp upp och ner i våningssängen.
Petra bänkad utanför campingstugan. Mer tillfreds med tillvaron än hon ser ut på bilden.
Nästa dag var midsommarafton. Den tänkte vi tillbringa på annat sätt, men mer därom i kommande inlägg!

Inga kommentarer: