fredag 10 juni 2011

Säsongsstart

9-bitars...
Fredag betyder lunch tillsammans med Johannes, Daniel och Jonas, och ganska ofta även Sandra. Hela långa hösten och vintern och våren har det varit indiskt på Indian Kitchen som gällt, och verkligen inget fel i det, men nu i värsta sommarvärmen var det äntligen dags för den länge emotsedda säsongsstarten för Sushi-under-ett-träd-i-universitetsparken. Många var det som köade till disken på saluhallens lilla sushi-takeaway så när vi äntligen fått våra misosoppa och 9- eller för de glupska 12-bitars sushi skulle vi nog ha kunnat kränga dem med hyfsad förtjänst till någon mer stressad lunchare.

Det gjorde vi nu inte, utan vi satte oss i halvskugga, på av Sandra påpassligt medhavd filt och njöt vår soppa (misosoppa kan vara fadd och tråkig - den här är i andra änden av någon sorts skala) och våra sushi-bitar. Att jag inte tog en 12-bitars! Tre bitar till hade lätt och helt i onödan slunkit ner bara för att det var så gott.
Jonas trasslar in sina pinnar i garin. (Och han har, som den skarpögde och matematiskt begåvade kan se, en 12-bitars...)

Inga kommentarer: